Now Reading
Il Giardino Segreto: Στην Παρουσίαση μιας Ξεχωριστής Ιταλικής Γαστρονομικής Εμπειρίας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Il Giardino Segreto: Στην Παρουσίαση μιας Ξεχωριστής Ιταλικής Γαστρονομικής Εμπειρίας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Στο καταπράσινο Atrium του Alexander’s Lounge, μέσα στο εμβληματικό Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, γεννιέται φέτος ένα μαγειρικό αφήγημα γεμάτο αρώματα, φινέτσα και βιώσιμη φιλοσοφία. Το «Il Giardino Segreto», η νέα καλοκαιρινή εμπειρία της ομάδας του ξενοδοχείου, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε μια μοναδική βραδιά παρουσία εκλεκτών δημοσιογράφων και λάτρεων της υψηλής γαστρονομίας.

Το απόλυτο αφιέρωμα στη μεσογειακή βασίλισσα: τη ντομάτα

Ο Executive Chef του ξενοδοχείου, Αστέριος Κουστούδης, αποκάλυψε την πηγή της έμπνευσής του: τη ντομάτα. Επέλεξε να καλλιεργήσει προσωπικά σπάνιες ποικιλίες, όπως Datterini, Nelly’s Grape, Marmande και Fiorentino Costoluto, σε συνεργασία με μικρό παραγωγό στους πρόποδες του όρους Πατέρας. Οι ντομάτες αυτές μεταμορφώνονται σε χειροποίητη σάλτσα, μαγειρεμένη με ανθό αλατιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αποθηκευμένη σε γυάλινα βάζα, μεταφέροντας το άρωμα του κήπου στο πιάτο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο σεφ ετοίμασε μπροστά στους καλεσμένους ζυμαρικά με αυτή την πλούσια σάλτσα, σερβιρισμένα με παλαιωμένο τυρί Σαν Μιχάλη, σε μια απόλυτη ένωση ελληνικής παράδοσης και ιταλικής τεχνικής.

Πίτσες, πίτες και πίστη στην αυθεντικότητα

Το μενού εμπλουτίζεται με χειροποίητη πίτσα με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης, τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό, με τέσσερις γευστικές παραλλαγές: με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό· με φέτα, πιπεριά, ελιές, κρεμμύδι και κάπαρη· με μορταδέλα, βουβαλίσια στρατσιατέλα, πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης· και τέλος, μια εκδοχή εμπνευσμένη από τη Cacio e Pepe, με πεκορίνο, ρικότα, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με focaccia με πιπεριές κονφί και αντζούγια, panzanella με burrata και γλυκά ντοματίνια, καθώς και εξαιρετικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά, κομμένα επιτόπου με vintage μηχανή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΦΑΣ (Pastry Chef), ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΠΑΣΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

Γλυκό φινάλε με ιταλικό ταπεραμέντο

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας έκλεισε τη βραδιά με μια συλλογή από αυθεντικά ιταλικά επιδόρπια: tiramisu, χειροποίητο gelato και την εντυπωσιακή live παρασκευή Armenoville, με φρέσκο παρφέ, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μαρέγκες και ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Η τέχνη του κρασιού από τη Λομβαρδία

Στο τραπέζι κυριάρχησαν δύο εκλεκτές ετικέτες αφρώδους οίνου Ca’ del Bosco, σε λευκό και ροζέ, από τη φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή Franciacorta της Λομβαρδίας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την κομψότητα και την πολυπλοκότητα των συγκεκριμένων κρασιών, που παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας. Μάλιστα, το λευκό Ca’ del Bosco διατίθεται και by the glass στον χώρο του Atrium.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΦΑΣ (Pastry Chef), ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΨΩΦΙΔΗΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΔΗΣ

Μια εμπειρία που ενώνει αυθεντικότητα, εντοπιότητα και ατμόσφαιρα

Το “Il Giardino Segreto” είναι μια ωδή στη γαστρονομική αρμονία, την απλότητα των υλικών, τη βιωσιμότητα και τη διακριτική πολυτέλεια. Με ώρες λειτουργίας από τις 17:30 έως τις 23:30 και το Atrium ανοικτό από τις 11:00 το πρωί έως τις 02:00 τη νύχτα, προσφέρει στους επισκέπτες μια αληθινή απόδραση γεύσεων και αισθήσεων, στον πιο ατμοσφαιρικό «μυστικό κήπο» της πόλης.

Για κρατήσεις:
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 105 64
Τηλέφωνο: +30 210 333 0748

ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ, ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ, ΜΑΤΙΝΑ ΓΡΑΨΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΛΙΚΟΥΡΑ
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2021 The Woman. All Rights Reserved.

Scroll To Top